گل نرگس
 
   



 

با دشمن چه باید کرد

آیت الله شیخ مرتضی زاهد، برای نماز خواندن آماده شده بود. آن شب یکی از جلسات هفتگی وی برقرار بود. به طور معمول در این جلسات، ابتدا دوستان نمازهای مغرب و عشا را به امامت او می‌خواندند و سپس از روی رساله مراجع تقلید زمان، مسایل شرعی را بیان می‌کردند و بعد، سخنان و موعظه‌های ایشان از روی کتب حدیثی شروع می‌شد؛ اما آن شب، نمازهای او عادی نبود. به خوبی پیدا بود فکر و حواسش جمع و جور نیست؛ انگار چیزی فکر و اندیشه او را به خود مشغول کرده بود. این حالت، در منبر و در صحبت‌های او بیشتر مشهود بود. همه فهمیده بودند فکر و حواسش جای دیگری است.

آن جلسه تمام شد؛ اما پریشانی‌های معظم له حتی در خیابان هم، همچنان ادامه داشت.

خدایا! آقا شیخ مرتضی زاهد را چه شده است؟ آیا او مریض و بیمار شده است؟!

دوستان و رفقای او نیز با نگرانی می‌گفتند: بیایید برویم دکتر … چرا این جوری شده‌اید؟!

و آقا شیخ مرتضی فقط جواب می‌داد: نه، نگران نباشید؛ چیزی نیست.

خدایا! به راستی چه شده است؟ در فکر و درون او چه می‌گذرد؟ چه چیزی او را این چنین مضطرب و سردرگم کرده است؟!

چند روز بعد در جمعی که حاج آقا تقی کرمانشاهی1 نیز حضور داشت، حالت‌های آقا شیخ مرتضی نزدیک بود مشکل ساز شود؛ اما باز هم در پاسخ می‌گفت: نگران نباشید.

آن شب، حاج آقا تقی از روی نگرانی و دلواپسی می‌گوید: «چه می‌فرمایید آقا! شما حواس پرتی پیدا کرده‌اید؛ ما را نگران کرده‌اید! ما حق داریم نگران باشیم و بدانیم چه شده است!»

آقا شیخ مرتضی چاره‌ای جز جواب دادن نداشت. او با دلواپسی‌ها و نگرانی‌های دوستان و رفقای با وفا و با صفایش رو به رو شده بود و می‌بایست آنچه را که در دل داشت برای آن‌ها فاش کرده و آن‌ها را از نگرانی بیرون می‌آورد.

وی، با همان حال و هوای پریشان و نگرانش جواب داد: «راستش چند روز پیش از این، حدیثی را خواندم؛ حدیثی از حضرت رسول اکرم(صلی الله علیه وآله وسلم).»

حاج آقا کرمانشاهی و همه دوستان و رفقایی که در اطراف آقا حلقه زده بودند، خاموش و مبهوت مانده بودند. همگی از این جمله شگفت زده شده بودند. به راستی این چه روایت و حدیثی است که آقا شیخ مرتضی را با آن همه تقوا و اخلاص به این حال و روز انداخته بود؟!

آقا شیخ مرتضی زاهد ادامه داد: «در آن حدیث، پیامبر خدا(صلی الله علیه وآله وسلم) به حضرت امیرالمؤمنین(علیه السلام) می‌فرماید:
«یا علی به اندازه‌ای که تو با خوبی‌ها و راه‌های هدایت آشنایی داری، شیطان نیز به همان اندازه با همة بدی‌ها و راه‌های گمراهی و ضلالت در زمین و آسمان آشنایی دارد…»

و سپس آقا شیخ مرتضی زاهد با نگرانی و اضطراب، به آرامی و زیر لب گفت: «… و من با این شیطان چه کنم؟»
اعوذ بالله من الشیطان الرجیم
و نعوذ بالله من الشیطان الرجیم2
—-
1 . حاج آقا تقی کرمانشاهی، یکی از علمای محترم تهران بود [از خاندان آل آقا از نوادگان مرحوم آیت الله العظمی وحید بهبهانی] که برای مصاحبت و استفاده از آقا شیخ مرتضی، همه شئونات خود را فراموش کرده و با این مرد الهی همراه شده بود.
2 . آقا شیخ مرتضی زاهد، محمد حسن سیف اللهی، قم، مسجد مقدس جمکران، پنجم، 1387ش، ص 153.

موضوعات: علما وبزرگان, اخلاق, احادیث  لینک ثابت
[چهارشنبه 1396-10-06] [ 01:06:00 ب.ظ ]




💎 🏴وصیت امام حسن عسکری علیه السلام به یارانش

▪️امام حسن عسگري عليه ‏السلام چند روز پيش از شهادت، به دوستان خود در مجلسي که چهل تن از ياران وفادارش حضور داشتند و از جمله آنان محمد بن عثمان و معاوية بن حکيم و محمد بن ايوب بودند، بعد از نشان دادن جمال زیبای حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف چنين فرمود:  
▪️◾️ او - اشاره به حضرت مهدي - بعد از من صاحب و خليفه شماست، او قائمي است، که گردن‏ها منتظرانه، به سوي او کشيده مي‏شود.  

هنگامي که زمين از ستم و ناروا پر شد، خروج مي‏کند و زمين را از قسط و عدل سرشار مي‏سازد. 
 ▪️سپس امام حسن عسگري عليه ‏السلام، به شيعيان و تابعينشان وصيتي فرموده که در آن، مکارم اخلاق و تقواي الهي و مصالح عمومي مطرح گرديده ايشان فرموده‏ اند: 

 

🏴 «اوصيکم بتقوي الله و الورع في دينکم و الاجتهاد_لله و صدق_الحديث و اداء_الامانة الي من ائتمنکم من بر او فاجر و طول_السجود و حسن_الجوار، فبهذا جاء محمد صلي الله عليه و آله و سلم صلوا_في_عشائرهم و الشهدوا_جنائزهم و عودوا_مرضاهم و أدوا_حقوقهم فان الرجل منکم اذا ورع في دينه و صدق في حديثه و ادي الامانة و حسن خلقه مع الناس ( ظاهرا در این موارد عموم همسایگان و مردم از جمله اهل سنت منظور است مخصوصا که روایات از سایر اهل بیت ع با همین مضامین موجود است ) قيل: هذا شيعي فيسرني ذلک 
▪️اتقو الله و کونوازينا و لاتکونواشينا، 

جروا_الينا_کل_مودة و ادفعوا_عنا کل قبيح، فانه ما قيل فينا من حسن فنحن اهله و ما قيل فينا من سوء فما نحن کذلک: لنا_حق في کتاب الله و قرابة من رسول الله و تطهير من الله لا يدعيه احد غيرنا الا کذاب. أکثروا ذکرالله و ذکرالموت و تلاوة_القرآن و الصلاة_علي_النبي صلي الله عليه و آله فان الصلاة علي الرسول الله عشر حسنات، 

احفظوا ما وصيتکم به و استودعکم الله و اقرأ عليکم السلام [1] .. 
◾️ شما را به تقواي الهي سفارش مي‏کنم و پرهيزگاري در دينتان و اجتهاد براي خدا و سخن راست گفتن و اداي امانت براي کسي که به شما اعتماد کرده است چه آدم خوبي باشد و چه آدم بدي، سجده‏هاي طولاني داشته و همسايه خوبي باشيد چون محمد صلي الله عليه و آله اين رسالت را آورده است

 ▪️بين عشاير آنان نماز بخوانيد و در تشييع جنازه آن‏ها شرکت کنيد و مريض‏هاي آنان را عيادت و حقوق آن‏ها را ادا کنيد. چون اگر يک نفر از شما در دين خود پرهيزگار و سخنش راست باشد و به امانت خيانت نکند و اخلاقش با مردم خوب باشد مي‏گويند اين مرد شيعه است و اين سخن مرا خوشحال مي‏کند. از خدا بترسيد و براي اهل‏بيت زينت باشيد و دوستي را براي ما بياوريد و هر زشتي را از ما دور کنيد.  

هر چيز خوبي که درباره‏ ي ما گفته شود درست است ولي همه چيزهاي بدي که درباره‏ ي ما گفته مي‏شود، ما اهل آن نيستيم. ما در کتاب خدا حقي داريم و اولاد رسول خدا صلي الله عليه و آله هستيم و از سوي خدا مأموريت داريم که مردم را پاکيزه کنيم و هيچ کس غير اين را ادعا نمي‏کند، مگر اين که دروغگو باشد. 

▪️خدا و مرگ را زياد ياد کنيد و قرآن را زياد تلاوت کنيد و به پيامبر صلي الله عليه و آله زياد صلوات بفرستيد چون صلوات بر رسول خدا صلي الله عليه و آله ده حسنه دارد.  

 

چيزهايي را که به شما وصيت کردم حفظ کنيد من شما را به خدا مي‏سپارم و بر شما سلام مي‏دهم.  
📚[1] الحراني، تحف العقول عن آل الرسول، ص 367، چاپ پنجم [ صفحه 183] .

موضوعات: مناسبتی, احادیث, ائمه  لینک ثابت
[دوشنبه 1396-09-06] [ 02:06:00 ب.ظ ]




🍁 دوران غیبت در کلام امام حسن عسکری علیه‌السلام

💠 عنِ الْأمامِ الْحَسَنِ الْعَسْكَرىّ عليه السلام: … أمـا إنَّ لَهُ غَيـْبَةٌ يُحارُ فيـهَا الْجاهِلُونَ، وَ يَهْلِكُ فيهَا الْمُبطِلُونَ، وَ يُكَذِّبُ فيهَا الْوَقّاتُونَ، ثُمَّ يَخْرُجُ فَكَأَنـّى أنْظُرُ اِلىَ الأَعْلامِ الْبيضِ تَخْفِقُ فَوْقَ رَأسِهِ بِنَجَفِ الْكُـوفَةِ. حديث
امام عسكرى عليه‌السلام فرمود: حضرت مهدى عليه‌السلام داراى غيبتى است (طولانى) كه نادان‌ها در آن زمان متحير می‌شوند، اهل باطل در آن غيبت به هلاكت می‌رسند و وقت تعيين كنندگان دروغ می‌گويند، سپس ظهور و خروج می‌كند، گويا می‌بينم پرچم‌هاى سفيدى را كه در نجفِ كوفه بالاى سر او به اهتزار در آمده است.
نكته : غيبت امام زمان يك «امتحان» است و عصر غيبت، تكليف شيعه را سنگين‌تر می‌كند.
📚 كمال الدين 409 ح 9

موضوعات: امام زمان, احادیث, ائمه  لینک ثابت
 [ 12:49:00 ب.ظ ]




🌺آداب غذا خوردن چيست؟🌺

🔻امام حسن عليه‏السلام :
✳️آداب سفره دوازده تاست كه هر مسلمانی بايد آنها رابداند : 
👈چهارتاى آنها واجب است ، 

👈چهار تا سنّت (مستحب) 

👈 چهار تا از باب رعايت ادب میباشد . 
💠امّا آن چهارتا كه واجبند : 

1⃣معرفت،

2⃣خشنودى،

3⃣نام خدا بر زبان آوردن 

4⃣و شكرگزارى. 
💠و آن چهار كه سنّت است : 

1⃣دست شستن پيش از غذا خوردن و بعد غذا

2⃣نشستن بر طرف چپ (بدن)، 

3⃣خوردن با سه انگشت 

4⃣و ليسيدن انگشتها. 
💠و امّا آن چهار كه از باب رعايت ادب میباشد : 

1⃣خوردن از آنچه در جلوى توست، 

2⃣كوچك گرفتن لقمه، 

3⃣خوب جويدن غذا 

4⃣و كمتر نگاه كردن به صورت مردم.
وسائل الشيعه : 16 / 539 / 1

موضوعات: احادیث  لینک ثابت
[دوشنبه 1396-08-08] [ 12:32:00 ب.ظ ]




🔰نشانه بهشتی بودن، اهل زیارت حسین(ع) بودن است! 

🔸امام باقر(ع): كسى كه می‌‏خواهد بداند آيا اهل بهشت هست يا نه، پس دوستى ما را بر دلش عرضه كند، اگر پذيرفت، مؤمن است. و كسى كه دوست‏دار ماست، بايد مشتاق و شیفته زيارت حسين(ع) باشد، پس هرکس اهل زیارت حسين(ع) باشد، او را محبّ خود می‌‏دانيم و از اهل بهشت خواهد بود، و كسى كه اهل زیارت حسين(ع) نباشد،ایمانش کاستی و کمی دارد.
🔻 کامل الزیارت ، ص ۱۹۳ 

موضوعات: احادیث  لینک ثابت
[سه شنبه 1396-08-02] [ 02:48:00 ب.ظ ]
 
   
 
مداحی های محرم